Dakwaan Menipu Imsirovic Cetuskan Perbincangan Dalam Kalangan Komuniti Poker
Toto

Dakwaan Menipu Imsirovic Cetuskan Perbincangan Dalam Kalangan Komuniti Poker

Ali Imisirovic telah membersihkan diri kebelakangan ini, setelah memenangi acara di Piala PokerGO, siri Wynn Millions dan siri Venetian sejak awal tahun ini. Walau bagaimanapun, dia tidak akan naik setinggi itu untuk lebih lama kerana dia terpaksa mempertahankan dirinya daripada dakwaan penipuan baru-baru ini daripada Alex Foxen.

Jadi, apa sebenarnya yang Foxen tuduh Imisirovic dan adakah tuntutannya diasaskan? Kami akan melihat dakwaan yang telah dibuat dan bagaimana satu tweet telah mencetuskan beberapa perdebatan yang sangat serius tentang penipuan di kalangan pemain poker tinggi.

Tuntutan Penipuan Foxen Terhadap Imsirovic
Semuanya bermula beberapa hari lalu dengan tweet:

Dia kemudian membuat susulan dengan benang yang memperincikan contoh di mana Imsirovic telah mengintip kad pemain lain semasa siaran PokerGO . Foxen menjalankan simulasi barisan Ali, dengan harapan untuk membuktikan bahawa tidak mungkin dia akan menaikkan cek di tangan itu jika dia tidak melihat kad lubang pesaingnya. Kemudian, keesokan harinya (dengan mengandaikan dia telah melihat kritikan apa yang dikatakan oleh komuniti dalam talian tentangnya), dia muncul ke meja dengan memakai cermin mata hitam.

Dapatkan $2,000 di Americas Cardroom

Permainan Imsirovic Berbanding Mike Postle
Walaupun Imsirovic mungkin benar-benar menjalankan “garisan sakit”, dakwaan daripada Foxen telah menyebabkan cerita lain timbul semula mengenai tindakan https://gifetgif.com/ mencurigakan pemain itu . Pada November 2021, ia juga dikhabarkan bahawa dia adalah salah seorang daripada beberapa pemain yang dilarang daripada rangkaian GGPoker kerana menggunakan perisian Bantuan Masa Nyata.

Pengulas lain menyatakan bahawa Imsirovic biasanya membuat keputusan “Postle-esque”. Bagi anda yang tidak pernah mendengar tentang Mike Postle, dia adalah pemain yang didapati telah menipu semasa permainan poker strim langsung dalam skandal besar yang mendominasi tajuk berita tahun lepas. Kesnya telah dibuka luas oleh pengulas yang menyedari permainan yang mencurigakan daripadanya.

Penipuan Postle menjadi subjek banyak blog analisis dan video oleh pakar dalam industri poker. Jadi, kami menjangkakan untuk melihat banyak video Youtube https://bookbooknyc.com/ mengenai topik Imsirovic dalam beberapa hari akan datang.

Tuntutan Menipu di Kalangan Penggelek Poker Tinggi
Kami melihat semakin ramai pemain mengumpulkan keberanian untuk menamakan nama apabila ia berkaitan dengan penggelek tinggi yang menggunakan kaedah yang kurang adil untuk menang. Poker pro Henry Kilbane baru-baru ini menyebut bahawa Brynn Kenney dan penggelek tinggi lain https://turning-the-tide.org/ menggunakan penyelesai, dan juga berkata dia melihat tangkapan skrin Kenney memberitahu kudanya dalam kumpulan Discord untuk menggunakan perisian tertentu apabila mereka bermain.

Dapatkan sehingga $5,000 di Bovada

https://clips.twitch.tv/SmallAnimatedGarageSwiftRage-vQtgmenVzqfYEOK0

Terdapat lebih banyak contoh jenis tuntutan ini juga. Pada tahun 2020, Dan Bilzerian menuduh Dan Cates menipu dalam permainan poker peribadi bertaruh tinggi. Awal tahun ini, Fedor Holz menuduh pemain tinggi dalam talian Seijistar dan Selouan berpakat malah Alex Foxen sendiri telah disyaki bermain lembut ketika berada di meja akhir dengan pasangannya Kristen Bicknell.

Ini sememangnya isu utama dalam dunia poker,

Adakah Senarai Hitam Poker Penyelesaian?
Dalam salah satu tweet susulannya, Foxen mengulas pada blog partypoker , di mana Ketua Integriti Permainan jenama Juha Pasanen mempertimbangkan kemungkinan untuk memperkenalkan senarai hitam poker . Foxen menyokong idea itu dan, walaupun terdapat kebimbangan privasi yang perlu diselesaikan sebelum ia dilaksanakan, percaya ia akan menjadi penyelesaian yang sempurna untuk menghalang pemain daripada menipu dan menghukum mereka yang telah didapati bersalah berbuat demikian.

Penyelesaian lain adalah dengan menubuhkan sebuah suruhanjaya yang akan mengawasi komuniti poker pada umumnya, menyiasat dakwaan dan menegur pemain. Ini bermakna bahawa sesiapa yang didapati bersalah menipu di poker akan dihalang secara menyeluruh dan bukannya dari tapak atau acara tertentu.

Apa pendapat anda tentang tuntutan menipu dalam komuniti poker roller tinggi? Pernahkah anda menemui sebarang tingkah laku yang mencurigakan daripada pakar? Tinggalkan komen dan kongsi pengalaman anda!