Ujian Covid 24 jam untuk lintasan Macau-Zhuhai sehingga 30 Nov
toto

Ujian Covid 24 jam untuk lintasan Macau-Zhuhai sehingga 30 Nov

Pihak berkuasa yang berkaitan berkata mereka akan meneruskan sehingga dan termasuk 30 November satu keperluan bahawa semua orang yang menyeberang antara Macau dan Zhuhai, bandar bersebelahan di wilayah Guangdong di tanah Data Sidney, memegang sijil ujian asid nukleik yang dikeluarkan dalam tempoh 24 jam membuktikan mereka ‘negatif’ untuk jangkitan Covid-19.

Langkah itu telah diperkenalkan dari jam 3 petang pada 16 November , sebagai tindak balas kepada peningkatan jangkitan Covid-19 di Guangdong, dan telah dijadual berjalan sehingga Rabu (23 November).

Sistem perhubungan rentas sempadan yang memulakan pengetatan awal protokol perjalanan – dikenali sebagai “Mekanisme Pencegahan dan Kawalan Togel Sidney Bersama antara Zhuhai dan Macau” – mengumumkan lanjutan dalam kemas kini Selasa.

Langkah yang berkaitan dengan ketibaan melalui Zhuhai – termasuk pemegang Hongkong Pools ID Macau dan bukan pemastautin – berbeza daripada peraturan ujian yang diumumkan pada hari Isnin oleh Pusat Tindak Balas dan Penyelarasan Novel Coronavirus Macau, dan secara retrospektif terpakai kepada sesiapa sahaja yang telah tiba di Macau dari tanah besar China sejak November 17.

Itu memerlukan mereka yang masuk dari tanah besar untuk mengambil ujian asid nukleik pada hari ketiga dari tarikh ketibaan mereka di Macau.